Mantrazingen in Breda en Den Bosch

Benefiet
ZIELSVEEL ZINGEN

Eerstvolgende datum:

15 april Breda
21 april Den Bosch (kapel JBZ)

Mantrazingen in Breda en Den Bosch

ZIELSVEEL – speciaal

Eerstvolgende datum:

15 april Breda
21 april Den Bosch (kapel JBZ)

Over vrede en een onstuitbaar voorjaar

Met een vervuld en dankbaar hart laten we je weten wat de twee benefietbijeenkomsten van Zielsveel Zingen hebben opgeleverd. Zowel in Den Bosch als in Breda is met overgave gezongen voor vrede, hoop, licht in de duisternis, en een open hart voor onze medemensen.

De totale opbrengst was bijna € 900 (om precies te zijn: € 889,50)! Dit bedrag hebben wij in zijn geheel overgemaakt naar Giro 555 van de Samenwerkende Hulporganisaties.

Intussen is dit weekend ook het voorjaar begonnen, onstuitbaar als altijd. Dat is in Oekraïne niet anders, al ligt de ontluikende natuur verborgen onder het puin van kapotgeschoten gebouwen. De lente laat zich niet verjagen, ze trekt zich niets aan van bommen of raketten.

‘La primavera non sapeva nulla,
ed insegnò a tutti la forza della vita.’

‘De lente wist van niets,
en leerde iedereen de kracht van het leven.’ 

Deze regels komen uit een gedicht van de Italiaanse Irene Vella, die het schreef ten tijde van de eerste Corona-uitbraak die haar land zo hevig trof. Wim maakte er een mantra van, die Zielsveel Zingen dit afgelopen weekend optilde naar hoopvolle hoogte. “Het lentelied boorde voelbaar de levenskracht aan,” schreef een deelnemer na afloop.

We bedanken alle deelnemers aan deze bijzondere Zielsveel Zingen-bijeenkomsten, en ook de mensen die niet aanwezig waren maar tóch een donatie gaven. Dat je vrede mag kennen en dat de lentezon je mag verwarmen!

Dankbare groet,
Marjo Brenters en Wim Stokwielder